Русија упозорава Немачку: Не уносите раздор између Москве и Минска

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2021
Пратите нас
Русија упозорава Немачку да не покушава да прави раздор између Москве и Минска, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Москва не гаји илузије у вези са ставом званичног Берлина о тренутним друштвено-политичким процесима у нашој савезничкој земљи (Белорусији). Желели бисмо да упозоримо немачке партнере да не покушавају да се мешају и уносе раздор у савезничке руско-белоруске односе, како директно, тако и туђим рукама“, рекла је Захарова.

Како је приметила, Русија је обратила пажњу на чињеницу да је низ белоруских опозиционара разговарао са представницима немачких власти о ситуацији у Белорусији „у контексту односа са Русијом“.

Антируска оријентација неких лидера протестног покрета у Белорусији, укључујући оне који се повезују са организацијом ‘Координациони савет белоруске опозиције’, за сада се не оглашава, али излази на површину“, додала је дипломата.

Прошле недеље је немачки министар спољних послова Хајко Мас најавио стварање механизма за прикупљање доказа о случајевима кршења људских права у Белорусији и најавио да ће се издвојити 21 милиона евра за програм подршке цивилном друштву у земљи.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала