Србија набавља електромоторне возове брзине 200 км на час

CC0 / Pixabay / Воз
Воз - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2021
Пратите нас
Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре расписало је јавну набавку три путничка електромоторна воза за брзине до 200 километара на час.

Реч је о отвореном поступку набавке који је објављен 9. фебруара, а рок за подношење понуда за испоруку оваквих возова је 15. март.

Тражени рок испоруке првог воза је крај октобра, а за додатна два до краја 2021. године, објављено је на порталу јавних набавки.

У документацији је наведено да се набављају три воза, а раније је најављено да ће они саобраћати на релацији Београд-Нови Сад-Суботица.

Тражена дужина возова је 100 метара са минимално 300 седишта, подним и грејањем преко бочних зидова, а наведено је да морају имати топлотну и звучну изолацију, ЛЕД осветљење, тоалете и за особе мање покретне, барове за топле напитке, вај-фај систем резервације седишта, системе за звучна и видео обавештења.

Очекивани гарантни период за возове је две године од оперативног пријема. Понуђачи морају да обезбеде и обуке за управљање и одржавање возова. Обавеза понуђача је да обезбеди банкарску гаранцију од три процента цене за озбиљност понуде.

Изабрани продавац ће имати обавезу да преда банкарску гаранцију од 10 процената укупне вредности на име доброг извршења посла.

Министарство као наручилац возова ову набавку ће моћи авансно да плати максимално до 50 одсто вредности уговора, пренео је Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала