Троје спасено са пустог острва, тврде да су на њему провели 33 дана

© PixabayПусто острво
Пусто острво - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2021
Пратите нас
Америчка Обалска стража потврдила је да су три кубанска држављана за која се верује да су 33 дана била насукана на ненасељеном острву на Бахамима спашени.

Ваздухопловна посада Обалске страже која је била у редовној патроли у понедељак приметила је групу људи која је успаничено махала импровизованом заставом на гребену Ангила, између архипелага Флорида Киз и Кубе.

Посада није била опремљена за хитно спашавање, али су им бацили храну, воду и радио како би могли да комуницирају.

„Нажалост, нисмо имали људе који течно говоре шпански, али са мојим лошем знањем шпанског језика успео сам да разумем да су пореклом са Кубе и да им је потребна медицинска помоћ“, изјавио је за Би-би-си поручник Обалске страже Рајли Бичер.

Људи из групе, коју су чинила два мушкарца и једна жена, рекли су службеницима Обалске страже да су допливали до острва након што им је потонуо брод и да су ту провели 33 дана, а да су успели да се прехране кокосовим орасима.

Троје људи је у уторак коначно пребачено хеликоптером са острва у медицински центар на Флориди, иако нису имали забележене озбиљније повреде, а након тога у америчку имиграцијску и царинску управу, преноси Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала