У Москви и даље нема мира – Американац поново у центру пажње

© REUTERS / OLIVIER CHASSIGNOLEМајк Џејмс
Мајк Џејмс - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2021
Пратите нас
Таман што су се страсти око Мајка Џејмса смириле, ЦСКА ће у наредном периоду бити драстично ослабљен, поновним одсуством најбољег играча екипе.

Џејмс је отпутовао у Америку због још једне смрти у породици, тако да ће тренутно другопласирани тим Евролиге поново бити у проблему, након што је и Никола Милутинов због повреде завршио сезону.

Ово је други губитак Мајкла Џејмса у последњих месец дана. Први, који је тешко примио, била је смрт деде који га је одгајио. То је изазвало бројне медијске спекулације, с обзиром на то да му клуб није дозволио одлазак на сахрану.

Џејмс је своје незадовољство исказао жестоком реакцијом на коментаре тренера Димитриса Итудиса и расправу са саиграчима након пораза од Фенербахчеа (83:89). Према медијским наводима, оваква реакција Американца била је последица одлуке клуба да га не пусте на сахрану.

ЦСКА се тада огласио саопштењем којим је изнета одлука да се Џејмс суспендује због инцидента након утакмице са Фенербахчеом.

„Коначна одлука о Џејмсовој будућности у ЦСКА ће бити донета у наредним данима. Такође, биће објашњено шта се десило што се тиче ситуације са Мајковим одласком на сахрану свог деде“, писало је у саопштењу.

Потом су медији спекулисали да је Џејмс на тренингу напао Токоа Шенгелију, што су обојица демантовали путем Твитера.

Дилему око Џејмсовог останка у Москви решио је први човек ЦСКА Андреј Ватутин, и тиме ставио тачку на спекулације.

„Имали смо одређених проблема, али не желим сада да причам о њима детаљно, то је наша унутрашња ствар. Требало је неко време да ово решимо. По повратку из Берлина окупили смо се и искрено разговарали, покушали да дођемо до решења. Није било лако... Јединствени смо у овој одлуци. Надам се да успешно настављамо као тим, Мајк остаје део нашег тима, идемо даље заједно“, поручио Ватутин.

Пошто је пропустио две утакмице, први стрелац Евролиге је у свом повратку на мечу против Валенсије уписао невероватних 37 поена, 7 асистенција и 3 скока, иако је његов тим поражен након продужетака (105:103).

Уследио је још један пораз „Армејаца“ у ВТБ лиги против претпоследње екипе на табели, чиме је ЦСКА везао четири узастопна пораза.

Упитно је колико мечева ће Џејмс бити ван строја Димитриса Итудиса, а наредни меч Евролиге у ком ЦСКА дочекује Панатинаикос заказан је за петак, 19. фебруар.

Да ли ће Јокић бити МВП и ко ће до титуле на Јадрану?

Волели су га у Партизану, сада полако осваја Русију /видео/

Србин одлично почео епизоду у Русији /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала