Усвојен Закон о социјалној карти

© Фото : Иван ПролеНовац - динари
Новац - динари - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2021
Пратите нас
Скупштина Србије усвојила је данас Закон о социјалној карти којим је предвиђена праведнија расподела новца опредељеног за социјална давања.

Законом о социјалној карти предвиђено је успостављање регистра Социјална карта, јединствене и централизоване евиденције у електронском облику, која садржи тачне и ажурне податке о социјално-економском статусу појединаца и са њим повезаних лица и која омогућава корисницима података да обављају послове обраде података ради утврђивања чињеница неопходних за остваривање права и услуга из области социјалне заштите.

Закон ће почети да се примењује 1. марта 2022. године.

Скупштина је усвојила и аутентично тумачење одредбе Закона о спречавању корупције, којим је дефинисано на кога се односи појам јавни функционер.

Појам јавни функционер у Закону о спречавању корупције односи се на лица која су непосредно бирана од грађана, као и на лица која бира, поставља или именује Народна скупштина, председник Републике, Скупштина АП Војводина, Влада Војводине, органи јединица локалне самоуправе, Високи савет судства, Државно веће тужилаца и Врховни касациони суд.

Посланици су усвојили и Закон о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Краљевине Лесото у области одбране, као и Закон о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Северне Македоније о сарадњу у области против кријумчарења миграната.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала