Британски сој короне сеје страх – Мелбурн се „закључава“, тенис безбедан

© REUTERS / KELLY DEFINAАустралијан опен
Аустралијан опен - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2021
Пратите нас
Организатори Аустралијан опена затворили су турнир за гледаоце у наредних пет дана због великог страха од британског соја вируса корона. „Ове рестрикције се уводе како бисмо најбрже могуће реаговали против најзаразнијег, најбржег соја вируса корона који смо икада видели“, навео је премијер државе Викторија, Данијел Ендрјуз.

Држава у којој се одржава Ози опен донела је одлуку о новом „полицијском часу“ због нових случајева британског соја вируса корона, који ће трајати пет дана, а почети у петак у 23.59 по локалном времену.

Аустралијан опен ће наставити неометано да се одвија, али све док се „затварање“ не заврши публике на стадионима неће бити. Такође, биће мање особља у комплексу него до сада, а здравствене установе ће пратити ситуацију.

Током пет дана карантина одржавање Аустралијан опена и осталих спортских манифестација ће бити дозвољено (без публике), јер се професионални спортисти према новим правилима Викторије сматрају „неопходним радницима“.

Организатори такмичења су навели да ће гледаоци који су купили карте за неки од наредних пет дана добити пуни повраћај новца.

Први човек Викторије, у којој је смештен и Мелбурн, Данијел Ендрјуз каже да се „полицијски час“ уводи како би се спречило ширење „изузетно заразног“ британског соја вируса корона.

„Ове рестрикције се уводе како бисмо најбрже могуће реаговали против најзаразнијег, најбржег соја вируса корона који смо икада видели“, навео је Ендрјуз.

Подсетимо, играчи који су допутовали у Аустралију како би се такмичили на првом Гренд слему сезоне су по доласку морали да прођу кроз двонедељни карантин.

Аустралијан опен је претходно угрозио један случај короне, када је неко од радника у једном од хотела у којем су били учесници АО добио позитиван тест, али је на крају све прошло без последица.

Мелбурн је током прошле године провео више од 100 дана у строгом карантину како би се изборио са пандемијом вируса корона.

​► „Аустралијан опен је ђубре и срамота, игра се само због новца“

Надал добио средњи прст, Италијани ратовали, Словенка повраћала, а Американка плакала /видео/

Ана говорила Аустралијанцима о Новаку: У Србији је он икона

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала