Ђоковић победио Американца, повреду, болове и прекид меча!

© AP Photo / Andy BrownbillНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, пласирао се у четврто коло Аустралијан опена великом победом над америчким играчем Тејлором Фрицом у пет сетова, упркос чињеници да је од средине трећег сета имао проблеме са повредом и боловима.

Српски тенисер је меч завршио за три и по сата, по сетовима 7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2, а у наредном колу ће се састати са Милошем Раонићем, канадским тенисером рођеним у Подгорици. 

Дуел Ђоковића и Фрица је одлуком организатора био суспендован у шестом гему четвртог сета, у моментима када се српски тенисер налазио у великим проблемима због повреде која га је онемогућавала да игра на свој начин, мучила при сервисима, али при сваком покрету на терену. 

Новак Ђоковић током меча са Тејлором Фрицом на Аустралијан опену - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2021
Ђоковић се драо на свој тим, па добио звиждуке из публике /видео, фото/

Без упозорења публици, организатори су у 23.30 објавили да се меч прекида, пошто у Аустралији од поноћи почиње полицијски час и неопходно је било време да се трибине испразне, те да навијачи стигну кућама у предвиђеном року.

Меч је настављен после краће паузе, која је добро дошла Ђоковићу да дође до даха и покуша да се опорави од повреде.

Пре тога, Новак је играо сасвим добро, први сет је добио у тај-брејку, пошто је после првих 12 гемова резултат био изједначен на 6:6.

Оба играча су уписала по један брејк, Ђоковић је имао предност од 5:2, али није успео да заврши сет у десетом гему.

Фриц му је тада одузео брејк, а потом није било већих узбуђења, све до тај-брејка у ком је Новак повео са 6:0, ривалу је дозволио да освоји један поен, али је потом са 7:1 завршио први сет. 

Ђоковић је већ на старту другог сета направио брејк, повео је потом са 2:0, а већ у петом сету је стигао до нове две брејк прилике.

Американац је успео да се извуче из тешке ситуације, али је дошао у идентичну већ у седмом гему.

Тај период другог сета је трајао чак 15 поена, Новак је поново имао две брејк прилике, али их није искористио.

Фриц је узвратио у осмом гему, две брејк шансе је пропустио, а у наредном је Американац стигао до 5:4, а наредни гем је Новак добио без изгубљеног поена и повео са 2:0. 

Новак је имао веома тежак трећи сет који је на крају и изгубио – имао је великих проблема са повредом и морао је да тражи медицинску помоћ.

То се догодило у седмом гему, Ђоковић је тражио медицинску помоћ, а потом је имао великих проблема у кретању, сервирању и наглим потезима. 

Ниједном Ђоковић није у сету успео да стигне до брејк лопте, у другом гему је спасао две прилике за ривала, али...

У осмом гему Фриц је направио брејк, у деветом је без изгубљеног поена завршио посао у трећем сету са 6:3.

Тешко, веома тешко се кретао српски тенисер, у трећем гему четвртог сета је дозволио брејк ривалу, није могао да сервира пуном снагом, а наредни гем Фриц је добио за свега 66 секунди и повео са 3:1.

Покушавао је Ђоковић да скрати поене у наставку, ризиковао је сервисом, дубоким лоптама и дроп-шотовима, грешио је, али је ипак успевао да сервисом, уз болне гримасе, избаци ривала из ритма.

Ипак, одлуком организатора, у шестом гему четвртог сета, меч је прекинут, а настављен је пошто је публика напустила трибине стадиона. 

​Наставак није донео промене, Фриц је наставио да одлично сервира, док је Новак и даље изгледао рањиво. Американац је у десетом гему четвртог сета стигао до две сет лопте, а већ прву је искористио за изједначење у сетовима од 2:2.

После првог гема у ком је било нешто дужих размена, све што се дешавало у другом и трећем се сводило на сервис – и Новак и Фриц су успевали да сачувају гемове на при свом почетном ударцу па је Ђоковић водио са 2:1.

Новак је коначно успео да оствари брејк у шестом гему, поведе са 4:2, да би у наредном стигао до 5:2 и на корак од завршетка тешког, веома тешког меча. Ђоковић је учинио све да се то догоди већ у осмом гему, стигао је до прве меч лопте, потом и до друге коју је искористио, за експлозију одушевљења и велико олакшање после огромних проблема са којима се суочавао током дуела.

​► Британски сој короне сеје страх – Мелбурн се „закључава“, тенис безбедан

► Сви причају о мало познатом Русу, највећем изненађењу Аустралијан опена

► Лајовић у осмини финала Аустралијан опена!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала