Новаков крик и даље одзвања пред дан одлуке /видео/

© AP Photo / Andy BrownbillСрпски тенисер Новак Ђоковић
Српски тенисер Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, сусрео се са великим проблемом у трећем колу Аустралијан опена.

Ђоковић је у трећем сету меча са Тејлором Фрицом истегао, а можда чак и покидао трбушни мишић, те је надљудским напорима успео да победи после пет сетова.

Новак није добро изгледао, предност од 2-0 у сетовима брзо је била истопљена и само захваљујући свом лавовском срцу и паду концентрације противника успео је некако да победи – 7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.

Колико је тријумф против Американца значио нашем јунаку говори и његова емоција на крају сусрета. Ђоковић је победу прославио као да је освојио Гренд слем и дуго га нисмо видели тако емотивног.

Овај крик, као и генерално игра српског тенисера нас је на тренутак натерала да заборавимо повреду, међутим, после меча није било много времена за радовање јер је Новак указао да се ради о великом проблему.

„Мислио сам да је пукао мишић, то је био јако чудан бол, физио ми је касније потврдио (да је пукао мишић). Видећемо, не знам... немам сјајно искуство са напрслинама мишића и наставцима турнира. Не знам да ли ћу моћи да изађем на терен за два дана, надам се да хоћу уз Божију вољу“, рекао је српски тенисер одмах после меча.

За сада се ништа не зна и тако ће бити још неколико сати док Ђоковић не одради магнетну резонанцу која ће показати да ли се ради о кидању мишића или не.

Уколико је мишић покидан, Новак ће се готово сигурно морати да одустане са турнира, а у супротном се надамо да ће наставити са походом на 18. Гренд слем.

Субота је дан одлуке за најбољег тенисера света.

Ђоковић: Не знам да ли ћу поново моћи на терен

Ђоковић победио Американца, повреду, болове и прекид меча!

Американац оптужио Новака за фолирање повреде?!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала