Руси објаснили како ће се вакцина „Спутњик Ве“ испитивати на деци

© AFP 2023 / PHOTO / DPA / LUKAS SCHULZE +++ GERMANY OUT +++Вакцина
Вакцина - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2021
Пратите нас
Током испитивања вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) на деци биће формиране четири старосне групе, а доза вакцине ће бити различита за сваку групу, саопштио је директор центра „Гамалеја“ Александар Гинцбург.
„Када добијемо дозволу за испитивање вакцине 'Спутњик Ве' (Sputnik V) на дечјој популацији, они ће највероватније бити подељени на старосне групе, на пример од 17 до 14 година, од 14 до девет, од девет и мање, а можда ће бити подељени чак на четири групе. И у зависности од старосне групе дозирање ће бити различито – што су млађи и доза вакцине ће бити нижа“, објаснио је стручњак.

Такође је прецизирао да се највероватније неће морати уносити друге измене у састав вакцине. Међутим, ако се до почетка испитивања вакцине на деци тестира назална вакцина, највероватније ће се тај облик вакцине препоручивати деци.

Подсетимо, вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. Русија има још једну регистровану вакцину „ЕпиВакКорона“ центра „Вектор“, а ускоро ће бити регистрована и трећа.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала