Заборавите Гвардиолу и Муриња – Ханс Флик има више трофеја него пораза!

© REUTERS / MOHAMMED DABBOUSХанс Дитер Флик
Ханс Дитер Флик - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2021
Пратите нас
Хансу Дитер Флику нико није до колена! У ери Гвардиоле, Муриња, Симеонеа, многи виде неког од поменутог трија као најбољег тренера на свету, али то је, статистички гледано тренер Бајерн Минхена. Ханс Флик је за две сезоне освојио максималних шест трофеја, наспрам свега пет пораза!

​Да, добро сте прочитали! У годину дана Ханс Флик је освојио све што се освојити може, а током 68 утакмица под његовом командом Бајерн Минхен је само пет пута поражен.

​Фудбалски свет не памти доминацију и однос трофеја и пораза као што је случај са 56-годишњим стручњаком који је у периоду од 2019. до 2021. године освојио максималних шест трофеја.

Односно, Бајерн је освојио свако такмичење у којем је учествовао. Последње у низу је ФИФА Светско клупско првенство у којем је немачки див голом Бенџамина Павара савладао мексички Тигрес.

Ханс Дитер Флик није имао блиставу играчку каријеру, био је просечан фудбалер, али је као тренер далеко изнад просека. Врхунски!

За казнену експедицију из Минхена као фудбалер средине терена је одиграо преко 100 утакмица, освојио је четири титуле првака Бундеслиге, после чега је прешао у Келн.

Први озбиљнији тренерски посао имао је у Хофенхајму од 2000. до 2005. године. Први који је препознао Фликов таленат био је селектор Немачке Јоаким Лев и узео га је за помоћника.

„Панцери“ су издоминирали на Мундијалу у Бразилу, окитили су се титулом првака света, а Ханс је био „десна рука“ Леву, само што је био гладан успеха и хтео је да изађе из сенке.

Логично. Ханс Флик решио је да се осамостали управо после огромног успеха Немачке у Јужној Америци. У старту није то ишло како је замишљао...

Тек је у Бајерн Минхену 2019. године добио да ради као помоћник тадашњег тренера Ника Ковача, да би када је Хрват напустио клуб, добио награду да привремено буде његов наследник.

Кажу да се права прилика укаже једном у животу, а Ханс Флик је своју оберучке прихватио и искористио је.

Фудбалер Бајерна Џером Боатенг - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2021
Бивша девојка фудбалера Бајерна пронађена мртва, сумња се на самоубиство

Натерао је председника клуба Карла-Хајнца Руменигеа да му понуди вишегодишњи уговор крајем децембра 2019. године.

Потписао је до 2023. године и врло брзо је направио један од најмоћнијих и најдоминантијих клубова на свету икада.

Почела је Фликова и Бајернова берба трофеја. Освојили су Бундеслигу, Куп Немачке, Лигу шампиона, УЕФА Суперкуп, Суперкуп Немачке и ФИФА Светско клупско првенство.

И после нека неко каже најбољи су Гвардиола, Мурињо или Симеоне. Само нека се сете свега онога што ради Бајерн, а директан кривац за то је Ханс Дитер Флик.

► Бајерн укротио „тигрове“ и попео се на кров света /видео/

► Како је Сергеј „купио“ навијаче који су га вређали

► Михајловић код папе: Рекао ми је да ће ме прогласити за свеца – због таште

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала