„Твитер“ без објашњења одблокирао налог руске делегације, али – без иједног пратиоца

© AP Photo / Richard DrewЛого Твитера на вратима зграде њујоршке берзе
Лого Твитера на вратима зграде њујоршке берзе - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2021
Пратите нас
Након што је пре неколико сати блокирала званични налог руске делегације на преговорима о безбедности и контроли наоружања у Бечу, друштвена мрежа „Твитер“ га је без објашњења одблокирала, али су сви пратиоци нестали.
„Твитер је одблокирао налог без објашњења, буквално пре 20 минута. Међутим, сви пратиоци су нестали. Садржај је сачуван“, рекао је , саопштио је шеф делегације Константин Гаврилов.

Руски сенатор Алексеј Пушков оштро је реаговао на вест о блокирању налога руске делегације, оценивши да администрација друштвене мреже „Твитер“ „прелази границе“.

„Судећи по свему, у компанији нису свесни расположења у Москви“, написао је сенатор на Телеграму.

Истовремено, портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова саопштила је да је Москва затражила објашњење од „Твитера“ у вези са суспендовањем налога руске делегације.

„Надамо се да је ово искључиво технички проблем“, додала је раније она.

Администрација друштвених мрежа „Фејсбук“ и „Твитер“ редовно блокира кориснике без икаквог разлога, међу којима и налоге  руских званичника и бизнисмена.

На пример, недавно су блокирани шеф руске свемирске агенције „Роскосмос“ Дмитриј Рогозин и руски бизнисмен и власник компаније „Конкорд“ Евгеније Пригожин.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала