Чувени доктор о Ђоковићевој повреди: Новаку је потребно чудо!

© AFP 2023 / WILLIAM WESTНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2021
Пратите нас
Повреда мишића Новака Ђоковића коју је задобио током меча са Тејлором Фрицом на Аустралијан опену не чини се уопште добро. Влада огромна неизвесност у каквом ће стању бити српски тенисер и да ли ће уопште бити спреман за двобој са Милошем Раонићем у осмини финала првог гренд слем турнира. Амерички доктор Дејвид Чао сматра да Нолету треба чудо!

Новак Ђоковић је у трећем сету доживео незгодну и страховито болну повреду мишића, након што се претходно оклизнуо о натпис Мелбурн на самом терену.

Многи су мислили да је настрадао кук, али се испоставило да је бол ишла из мишића. Једна од повреда које су и раније правиле проблем првом тенисеру света због чега је морао да паузира. Једноставно, таква врста повреде најбоље и најбрже се санира када човек мирује.

С друге стране је јасно да Новак нема времена за тако нешто, јер га већ у недељу очекује двобој са Канађанином црногорског порекла Милошем Раонићем.

Поменути доктор Чао је познат у свету спорта као изузетно признат лекар. Пре 20 година радио је као главни доктор НФЛ екипе Сан Дијего, а током богате каријере водио је рачуна о великом броју играча из НБА лиге, као и из НХЛ, МЛБ, МЛС и НФЛ лига.

Дејвид Чао истиче да је ће Новаку бити врашки тешко да буде на уобичајеном нивоу, пошто бол који иде из стомачне регије не дозвољава потпуну покретљивост и ротацију. 

"Морате мислити да ће бити тешко играти ефикасно кроз један тениски меч, с обзиром на потребну покретљивост и ротацију. Можда медицинско особље може да направи чудо пре следећег дуела", написао је на Твитеру доктор Чао.
Ђоковић и Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2021
Крајиновић „изгорео“ због питања о Новаку: Какве он има везе са мном?!

Иначе, окршај Ђоковића и Раонића у осмини финала Аустралијан опена заказан је за недељу, али остаје да се види да ли ће Новак санирати повреду и бити спреман за такву врсту напора после херојске победе над Тејлором Фрицом, где је славио са 3:2 у сетовима. 

► Новаков крик и даље одзвања пред дан одлуке /видео/

► Надал објаснио инцидент: „Превише џина или текиле...“ /видео/

► Крајиновић се „вратио из мртвих“, а онда је уследио дебакл у петом сету против Руса

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала