Трамп се огласио после одлуке Сената

© AFP 2023 / SAUL LOEBДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2021
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп огласио се саопштењем после одлуке Сената да не усвоји његов опозив.

„Желим да се прво захвалим мом тиму посвећених адвоката и других који су неуморно радили на заштити правде и истине“, навео је Трамп.

Амерички Сенат није усвојио опозив Доналда Трампа - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2021
Трампова победа: Пропао опозив у Сенату /видео/

Захвалио се и сенаторима и конгресменима који су, како је навео „поносно стајали у одбрани устава и светих легалних принципа који су у срцу наше земље“, али и „милионима грађана који су храбро подржали ове важне принципе“, пренели су амерички медији.

Он је осудио покушај опозива и поново га назвао „највећим ловом на вештице у историји Америке“.

Трамп се осврнуо и на своју политичку будућност, пошто после одлуке Сената може да се кандидује на следећим председничким изборима 2024. године.

„Наш историјски, патриотски и предивни покрет Учинимо Америку поново великом (MAGA - Make America Great Again) је тек започет. У следећим месецима имаћу много тога дад поделим са вама и радујем се наставку нашег невероватног заједничког путовања да достигнемо америчку изузетност за све људе“, навео је Трамп и додао „имамо пуно посла пред нама и ускоро ћемо се појавити са визијом за светлу, блиставу и безграничну америчку будућност“.

Амерички Сенат није усвојио захтев за опозив Доналда Трампа, будући да није било потребне двотрећинске већине. За је гласало 57 сенатора, а против 43, док је за усвајање било потребно 67 гласова.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала