Канцеларија за Косово и Метохију: Најоштрије осуђујемо враћање новинара са административне линије

© AP Photo / VISAR KRYEZIUКосовска полиција на прелазу Јариње
Косовска полиција на прелазу Јариње - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2021
Пратите нас
Kанцеларија за Kосово и Метохију најоштрије осуђује одлуку привремених институција у Приштини да новинарским екипама ТВ Kраљево и ТВ Пинк забрани да данас извештавају са избора на Kосову и Метохији.

Телевизијским екипама ове две медијске куће косовска полиција није дозволила прелаз преко административне линије на Јарињу.

Екипа регионалне телевизије „Kраљево“ данас је, после више сати задржавања, враћена са овог административног прелаза без образложења, а исти третман синоћ је доживела и екипа Телевизије „Пинк“, која је на прелазу чекала више од 4 сата, да би им око поноћи било речено да не могу да уђу на територију Kосова и Метохије.

По среди је незапамћено кршење права на слободу извештавања, информисања и новинарског рада, о чему је Канцеларија за Косово и Метохију обавестила и администрацију у Бриселу.

Kанцеларија за Kосово и Метохију захтева од привремених институција у Приштини да омогући слободно и несметано извештавање медија и очекује од међународних представника да осуде овакав чин и према њему се јасно одреде као недопустивом притиску на слободу медија, што су вредности које не смеју бити угрожене нечијом самовољом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала