Кинеска амбасада: САД не би смеле да упиру прстом у Кину

CC0 / / Кинеска застава гледано кроз жицу
Кинеска застава гледано кроз жицу - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2021
Пратите нас
Након што је Бела кућа позвала Кину да стави на располагање податке из првих дана избијања епидемије вируса корона, кинеска амбасада у Вашингтону саопштила је да САД не би смеле да `упиру прстом` у Кину и друге државе које су подржале Светску здравствену организацију (СЗО) током пандемије.

САД су нанеле штету мултилатералној сарадњи и СЗО последњих година и не би смеле да `упиру прстом` у Кину и друге земље које су СЗО подржале током пандемије ковида 19“, навела је амбасада, преноси Ројтерс.

Портпарол кинеске амбасаде је, реагујући на изјаву америчког саветника за националну безбедност Џека Саливена, рекао да је Кина поздравила одлуку Вашингтона да се поново укључи у СЗО, али да би требало да се држи "највиших стандарда" уместо да указује на друге земље.

Бела кућа позвала је у суботу Кину да стави на располагање податке из првих дана избијања епидемије вируса корона и навела да је „дубоко забринута“ због начина на који су презентовани први налази Светске здравствене организације о пореклу ковида 19, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала