Ракић позвао грађане да искористе своје право и подрже Српску листу

© Tanjug / ZORAN MIRKOVICГласање у Косовској Митровици
Гласање у Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2021
Пратите нас
Председник Српске листе Горан Ракић позвао је све грађане који имају право гласа на ванредним изборима на Косову и Метохији да у што већем броју данас изађу на гласање и подрже Српску листу.

„Данас је и другачије време него што смо навикли, снег пада, али није нам тешко да дођемо данас на гласање и да свој глас дамо својим кандидатима. Позивам све грађане да у што већем броју изађу у току дана, искористе бирачко право и подрже своје кандидате“, рекао је Ракић новинарима након гласања.

Он је, са потпредседником Српске листе Игором Симиће, гласао у Средњој техничкој школи у северном делу Косовске Митровице.

На том, као и на осталим бирачким местима, важе епидемиолошке мере – чланови бирачких одбора су са маскама, као и сви који долазе на гласање, а на сваком бирачком месту је и по неколико средстава за дезинфекцију руку.

Ракић је изразио и задовољство што су сва бирачка места отворена на време, јутрос у седам сати, и што гласање тече без проблема.

На питање новинара да прокоментарише то што Приштина крши права Срба, јер онима који имају Унмикову личну карту није дозвољено да гласају, Ракић није желео да одговором крши изборну тишину, која траје до затварања биралишта, будући да су казне за то ригорозне.

„Данас је изборни дан, не бисмо да кршимо избору тишину, јер би неко погрешно схватио одговор. О томе ћу вечерас, када се биралишта затворе“, рекао је Ракић, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала