Експлозија аутомобила у Доњецку, повређен командант батаљона Народне милиције

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаОбмен военнопленными между ДНР, ЛНР и Украиной в Донецкой области
Обмен военнопленными между ДНР, ЛНР и Украиной в Донецкой области - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2021
Пратите нас
Командант једног од батаљона Народне милиције самопроглашене Доњецке Народне Републике задобио је више рана од гелера након што је активирана експлозивна направа у аутомобилу, саопштио је портпарол Народне милиције за Спутњик.
„Око 8 часова (6 часова по средњоевропском времену), након активирања експлозивне направе у аутомобилу, као резултат терористичког чина, командант првог батаљона треће бригаде Народне милиције ДНР задобио је вишеструке ране на доњим екстремитетима“, рекао је портпарол.

Раније је објављено да је извршен покушај убиства команданта једне од јединица Народне милиције у Горловки. У његовом аутомобилу експлодирала је експлозивна направа, а рањени су командант и његова ћерка.

Украјинске власти су у априлу 2014. године покренуле војну операцију против Доњецке и Луганске Народне Републике које су прогласиле независност након државног преврата у Украјини у фебруару 2014. Кијев не признаје ДНР и ЛНР и сматра територије ових двеју република окупираним, а устаничке снаге терористичким.

Питање решавања ситуације у Донбасу разматра се, између осталог, и на састанцима у контакт групе у Минску, која је од септембра 2014. године усвојила три документа који регулишу кораке за деескалацију сукоба. Међутим, и након споразума о примирју између сукобљених и даље долази до размене ватре.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала