Марио Кордић из ХДЗ БиХ – нови градоначелник Мостара

© Flickr / RobinOld Bridge, Mostar
Old Bridge, Mostar - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2021
Пратите нас
Кордић је у Градском већу Града Мостара данас добио подршку 17 одборника, док је његов противкандидат Златко Гузин из СДА добио подршку 16 одборника.

Кордић је изабран након низа перипетија и поништавања првог круга гласања пре пар дана, због тога што је избор био јаван, а Статут Града предвиђа тајно гласање за првог човека Мостара, пренели су медији у БиХ, преноси Танјуг.

Потом се помињала идеја да овај град на Неретви добије „ротирајућег“ градоначелника, али је и та идеја пала у воду након што су се уочи данашње седнице огласили шефови међународних мисија у БиХ и позвали одборнике да убрзају процес избора и да он буде у складу са прописима -Статутом и Пословником.

ХДЗ БиХ је иначе победник избора у Мостару са 13 освојених одборничких мандата, друга по снази је Коалиција за Мостар коју је окупила СДА, следе БХ Блок с пет, ХРС с три те ПМП с два и Српска листа „Остајте овдје“ с једним одборником.

Кордић је, иначе, лекар и директор Дома здравља Мостар и ново је лице у политици.

„Овај дерби нема губитника. Добитник је Град Мостар“, рекао је нови мостарски градоначелник Марио Кордић.

Додао је да се утакмица у Градском већу некима није свидела.

„Мени је важно да радимо као једно, да будемо као једна душа. Од мене можете очекивати да ћу бити мотор града. Од вас очекујем кад имате какву потребу и сугестију да ме слободно контактирате јер очекујем да радимо као једно. Мислим да је функција градоначелника први међу једнакима“, поручио је Кордић.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала