Биткоин на новом рекорду свих времена

CC0 / Рixabay / Биткоин
Биткоин - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2021
Пратите нас
Биткоин је скочио данас изнад 50.000 долара на нов рекорд свих времена, подстакнут између осталог саопштењем софтверске компаније "Микро Стратеџи" да ће прикупити 600 милиона долара продајом ефективног новца, а приход уложити у куповину најстарије светске криптовалуте.

Како преноси Ројтерс, биткоин је достигао нов максимум од 50.602 долара, након што је претходно тргован у порасту за 3,3 посто на 49.537 долара.

Од почетка године до сада биткоин је ојачао за око 72 посто, при чему је изразити раст забележен након што је произвођач електричних аутомобила "Тесла" саопштио да је у куповину ове виртуелне валуте уложио 1,5 милијарди долара.

Поред тога, снажном успону допринео је и раст тражње великих инвеститора за биткоином од којих су многи наговестили да ће почети да га прихватају као средство плаћања.

Компанија за пословни софтвер "Микро Стратеџи" објавила је данас да ће прикупити 600 милиона долара продајом конвертибилних новчаница и искористити приход за куповину биткоина, чиме додатно појачава своја континуирана улагања у ту криптовалуту.

Акције "Микро Стратеџија" скочиле су након те вести за скоро 4,0 одсто на трговању пре званичног отварања Њујоршке берзе.

Ова компанија, чији је главни извршни директор Мајкл Сејлор, постала је један од најистакнутијих заговорника биткоина, при чему је прошле године непрестано гомилала количину те валуте како јој је вредност расла, пренео је Танјуг.

"Микро Стратеџи" је такође у децембру продао традиционалне новчанице у вредности од 650 милиона долара како би купио биткоине.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала