Чудесни Мбапе хет-триком нокаутирао Барселону!

© AFP 2023 / LLUIS GENEФудбалер ПСЖ Килијан Мбапе
Фудбалер ПСЖ Килијан Мбапе - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2021
Пратите нас
Фудбалери Пари Сен Жермена победили су на гостовању Барселону 4:1, док је Ливерпул био бољи од Лајпцига 2:0 у првим утакмицама осмине финала Лиге шампиона.

ПСЖ је до победе предводио сјајни Килијан Мбапе са три гола, док је „редсе“ до тријумфа погурао двојац – Мохамед Салах и Садио Мане.

Реванш мечеви играју се 10. марта, а ми ћемо прво описати дуел на Камп Ноу, а потом ћемо се дотаћи меча на „Пушкаш арени“ у Будимпешти.

Утакмица између шпанског и француског клуба отворена је шансом за Килијана Мбапеа који је умало искористио грешку голмана Тер Штегена.

До четрнаестог минута чекало се узбуђење. Тада је Гризман шутирао у паду, али био је у тешкој позицији и није могао боље, те је остало 0:0.

Пет минута касније нападач ПСЖ-а Мауро Икарди имао је велику шансу. Лоше је шутирао, лопта је ипак прошла поред голмана Барсе, али је одбрана каталонског клуба отклонила опасност.

Убрзо смо видели и први гол на мечу. У спорној ситуацији Френки де Јонг је саплетен у казненом простору клуба из Париза и арбитар је показао на белу тачку.

Лопту је узео Лионел Меси и снажним ударцем погодио је за 1:0.

Мало после тога Дембеле је имао шансу да дуплира предност, али је слабо шутирао. Уследила је казна за промашај.

Марко Верати сјајно је додао лопту до Мбапеа, овај се још боље снашао у казненом и закуцао лопту под пречку – 1:1.

До краја полувремена гледали смо атомски фудбал. Шансе су се ређале, углавном пред голом Барселоне, али резултат се није мењао и на полувремену је било 1:1.

Моментум с краја првог полувремена, Пари Сен Жермен пренео је у наставак меча. У 50. минуту Мојзе Кен имао је сјајну шансу, пре тога запретио је и Килијан Мбапе, те је било питање када ће пасти нови гол.

То се догодило у 65. минуту. Флоренци је прошао по десном боку, додао је у средину где је био Мбапе којем није било тешко да погоди за 1:2.

Барса је тешко дисала, а на колена је пала у 70. минуту када је Паредес асистирао Кену, а овај погодио за 1:3. Сјајан центаршут и потом одличан ударац главом нападача ПСЖ-а.

До краја утакмица видели смо још један гол у мрежи Барселоне која је у другом полувремену изгледала потпуно сломљено.

Гости су извели савршену контру у којој је главну улогу имао Јулијан Дракслер. Немачки фудбалер у одлучујућем тренутку додао је лопту до Мбапеа, који је рутински у даљи угао погодио за 1:4 и тиме дошао до хет-трика.

Пари Сен Жермен направио је велики корак ка четвртфиналу, док су Лионел Меси и Барселона веома близу елиминације.

Лајпциг – Ливерпул

Екипа Лајпцига знатно је боље отворила утакмицу и већ у шестом минуту имала је велику шансу. Репрезентативац Шпаније Дани Олмо шутирао је главом и погодио десну стативу, те је Ливерпул имао доста среће.

„Редси“ су имали више лопту у ногама и у 15. минуту Мо Салах је озбиљно запретио. Изашао је један на један, а Гулаши је сјајном интервенцијом спречио вођство енглеског великана.

Девет минута касније Садио Мане је пропустио велику шансу, а у 32. је Енди Робертсон покушао да на лукав начин савлада чувара мреже Лајпцига. Мреже су мировале.

У 38. минуту екипа Јиргена Клопа успела је да постигне гол, али је после ВАР исти поништен јер је Манеу пре центаршута лопта отишла у гол-аут, па је самим тим и погодак Фирмина био нерегуларан.

До краја се резултат није мењао и на петнаестоминутну паузу отишло се без голова.

На старту другог полувремена Кристофер Нкунку имао је одличну шансу, али је Алисон зауставио његов ударац. Убрзо је стигла казна у виду гола.

Сабицер је лоше додао лопту до Клостермана, Салах је то искористио и погодио за 0:1.

Пет минута касније гости из Ливерпула решили су питање победника. Овога пута велику грешку направио је Дајот Упамекано, иначе од лета нови играч Бајерна, Мане је изашао сам испред голмана и неометан послао лопту у ближи угао.

До краја утакмице нисмо видели много узбуђења и остало је 0:2. Ливерпул је једном ногом међу осам најбољих, док је Лајпцигу, баш као и Барселони, потребно чудо у реваншу 10. марта.

Кон: Не можемо да дозволимо навијаче на трибинама

Звезда без хемије за Милан

Чувени хрватски тренер примио руску вакцину у Србији: „Почињем да личим на Путина“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала