Лавров: Жалосни покушаји Америке да повеже руску вакцину са геополитиком

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаЛавров: Грдно греше на Западу они који учтивост Русије тумаче као слабост
Лавров: Грдно греше на Западу они који учтивост Русије тумаче као слабост - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2021
Пратите нас
Покушаји Сједињених Америчких Држава да припишу Кремљу да има геополитички план у вези са дистрибуцијом вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) изазивају жаљење, рекао је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.
„Недавно су представници нове америчке администрације позивали да се према руској вакцини ‘Спутњик Ве’ (Sputnik V) треба односити са неповерењем, јер је то, кажу, опет геополитички план Кремља и треба бити пажљивији како не би постали зависни од Русије. Шта рећи... Ако ништа не може да се супротстави нормалној пријатељској комуникацији између земаља, ако су овакве изјаве једино што могу да говоре, онда је то тужно. Ми се никада ни са ким не удружујемо ни против кога“, поручио је Лавров на прес-конференцији након састанка са министром спољних послова Тогоа.

Такође је додао да је држава Того упутила Русији званичан захтев за сарадњу о испоруци вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V).

Раније је руски министар рекао да је Русија максимално отворена за сарадњу са другим земљама у вези са вакцином против вируса корона.

Подсетимо, Министарство здравља Русије регистровало је прву на свету вакцину за превенцију нове коронавирусне инфекције (ковид 19), коју је развио Национални истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеј“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала