Немац тврди да Зверев може да стане на пут Ђоковићу

© AFP 2023 / GLYN KIRKЂоковић и Зверев
Ђоковић и Зверев - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2021
Пратите нас
Кевин Кравиц, немачки тенисер, верује да његов земљак Александер Зверев има потенцијал да буде прави ривал најбољем играчу света Новаку Ђоковићу.

Тимови Србије и Немачке су се недавно састали на АТП купу, одлука о победнику је пала тек у трећем сету дуела дублова, а ту су Зверев и Јан-Ленард Штруф били бољи од Ђоковића и Николе Ћаћића, а Новак и Зверев ће прилику за нови окршај имати у уторак у четвртфиналу Аустралијан опена (уторак око 11.00, уживо на Спутњик спорту).

Роџер Федерер и Саша Зверев - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2021
Зверев више не верује никоме – ни Федереру, ни тренеру, ни агентима...

Новак је у спектакуларном дуелу репрезентација победио Зверева, али је меч био веома неизвестан о чему је говорио Кравиц.

АТП куп су практично обележили сервисери, почетни ударац је био велико оружје, нарочито немачком тиму, што ће бити случај и у новом дуелу Ђоковића и Зверева.

„Тако се дешава када је време топло и када је подлога брза. Тада лоптица скаче много више, али је Ђоковић био веома добар у узвратним ударцима. Видео сам то на АТП купу, није битно колико је добар сервис, ако Ђоковић успе да стигне до лоптице готово извесно ће је вратити у терен“, навео је Кравиц.

Немац је истакао да је уживао у претходном мечу Ђоковића и Зверева.

„То је био најбољи меч који сам гледао уживо и било је веома близу. Зверев је био егал са Новаком. Понекад мислите да он не може да направи грешку, имао је чисте и јаке лопте, ако настави тако он може да победи Ђоковића, то је евидентно“.

Кравиц ипак додаје да је другачије играти на три добијена сета.

„Ипак, Саша може до титуле, сигуран сам у то, али је Ђоковић освојио осам трофеја у Аустралији и прошао је кроз много различитих ситуација, више него Саша“, закључио је Кравиц.

До четвртфинала Аустралијан опена Зверев је стигао победом против Душана Лајовића, а Ђоковић је савладао Милоша Раонића.

Оба тенисера имају проблеме са повредама, задобијеним током Аустралијан опена.

„Шалио сам се са Сашом да бисмо могли да играмо без сервиса јер имамо сличне повреде, само на другачијим странама тела“, рекао је Новак.

Меч почиње у уторак, око 11.00, а моћи ћете да га пратите уживо на страницама Спутњик спорта.

Надал о Ђоковићу: Чудно... /видео/

Чувени доктор о Ђоковићевој повреди: Новаку је потребно чудо!

► „Аустралијан опен је ђубре и срамота, игра се само због новца“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала