Пет трикова који помажу да спречите магљење наочара док носите маску

CC0 / пиксабеј / Маска
Маска - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2021
Пратите нас
До магљења наочара док носите заштитну маску долази због кондензације, а то се најчешће догађа када из хладнијег простора уђете у неки топлији. Уз то, наочаре се могу замаглити и када издахнемо топли ваздух који долази у контакт с наочарима.

Међутим, постоји неколико трикова уз које можемо да решимо овај проблем.

  • Прање наочара

Пре него што ставите наочаре, оперите их благим детерџентом или текућим сапуном па их оставите да се осуше на ваздуху. Ако сте у журби, можете их обрисати меком крпом.

Истраживачи су утврдили да ће на наочарима остати танки слој молекула сапуна, стварајући прозирну превлаку која инхибира стварање магле.

  • Намештање наочаре

Можете померити наочаре на доњи део носа тако да више ваздуха може да струји између наочара и маске. Друга опција је да носите наочаре преко горње ивице маске.

  • Марамице против замагљивања

Ако желите брзу и практичну методу, можете купити марамице које спречавају магљење наочара. Неке од њих су намењене за једнократну употребу, а неке су пресвучене тканином од микровлакана, па се могу поново користити, преноси Н 1.

  • Спреј

Можете користити и спрејеве који спречавају стварање магле. Ови спрејеви стварају прозирни филм, захваљујући коме се не ствара магла на наочалама. Такве врсте спрејева користе се и за ронилачке маске и сличну опрему.

  • Квачице за нос

Ако вам се наочаре магле приликом ношења маске, то може бити зато што вам маска не одговара па бисте могли потражити маску која има квачицу за нос.

Ова квачица ће омогућити да вам маска правилно приања на лице и спречиће проток топлог даха до наочара.

Ако не можете наћи обичну квачицу за нос, у маску можете ушити и спајалицу или самолепљиву силиконску копчу, која ће такође имати исту функцију, пише Healthline.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала