Сан Марино жели руску вакцину против ковида

© Фото : Авиакомпания Aerolíneas Argentinas / Уђи у базу фотографијаПаковање руске вакцине против ковида "Спутњик Ве"
Паковање руске вакцине против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2021
Пратите нас
Власти Сан Марина намеравају да користе руску вакцину „Спутњик Ве“ за борбу против ковида 19, саопштио је за Спутњик информисани извор из парламента ове мале државе.

Одлуку о употреби препарата „Спутњик В“ за вакцинацију становништва Сан Марина требало би ускоро да донесе Велики генерални савет (парламент) земље.

Раније је агенција Анса писала да Сан Марино намерава да купи „Спутњик Ве“. Влада земље дала је дозволу за набавку, али је тражила од парламента да ту одлуку подржи.

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.

Вакцина је направљена на провереној и добро изученој платформи хуманих аденовирусних вектора. Ефикасност „Спутњика Ве“ је изнад 90 одсто, вакцина пружа пуну заштиту од тешких случајева ковида 19. Добила је одобрење за примену у више од 20 земаља света.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала