Жестока трка за МВП – Јокић са 596 бодова гледа у леђа двојици великих ривала

© Фото : ФИБАСрпски кошаркаш Никола Јокић
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2021
Пратите нас
Никола Јокић, кошаркаш Денвер Нагетса, нашао се на трећем месту по броју гласова америчких новинара у трци за МВП-ија сезоне 2020/2021.

Најбољи српски кошаркаш игра сезону из снова и многим новинарима био је водећи кандидат у трци за награду најкориснијег кошаркаша НБА.

ЕСПН, угледни амерички спортски медиј, направио је анкету у којој је 100 новинара дало свој суд на питање – ко је МВП досадашњег дела првенства?

Амерички портал питао је новинаре да рангира пет кандидата рекавши им да прво место носи 10 бодова, друго седам, треће пет, три поена за четврто место и један поен за пето.

Три имена издвојила су се на почетку – Леброн Џејмс, Џоел Ембид и Никола Јокић.

Леброн Џејмс игра 18. сезону и са 36 година најбољи је кошаркаш у лиги. Играч ЛА Лејкерса сваке године конкурише за МВП награду, а чини се да је прошле иста могла да буде у његовим рукама.

Ипак, медији су наградили Јаниса Адетокумба и како Леброн игра још једну фантастичну годину, можда и бољу него прошлу, кроз медије се доста гура да ове сезоне не сме бити „покраден“.

Џејмс први пут од последње МВП сезоне (2013) шутира више од 40 одсто за три поена, а притом пету годину заредом има у просеку 25 поена, седам скокова и седам асистенција.

На све то Лејкерси су једна од најбољих екипа, те Леброн на својој страни има све потребне аргументе.

Исти случај је и са Џоелом Ембидом. Центар Филаделфије 76ерс игра најбољу сезону у каријери бележивши скоро 30 поена и 12 скокова, уз 55 одсто шута из игре.

Филаделфија је првопласирана екипа Истока и са Ембидом на терену има скор 17/5, док у утакмицама у којима није играо екипа је на 1/5.

Долазимо и до нашег Николе Јокића који је једини кошаркаш у лиги који се налази у топ 10 у поенима (26,5), скоковима (11,5) и асистенцијама (8,67).

Јокић је једно време водио у успешним додавањима, што је последњи пут успело Вилту Чемберлену да као центар предводи лигу у асистенцијама.

Јокић има фантастичне бројке на својој страни, боље од Ембида и Џејмса, али екипа му не прати скроз партије, те је очекивано што се налази мало иза њих по броју поена.

ЕСПН-ова МВП листа:
  1. Леброн Џејмс – 760 поена
  2. Џоел Ембид – 665
  3. Никола Јокић – 596
  4. Кевин Дурент – 272
  5. Кавај Ленард – 153
  6. Јанис Адетокумбо – 66
  7. Стеф Кари – 36
  8. Пол Џорџ – 17
  9. Лука Дончић – 10
  10. Џејсон Тејтум – 8

До краја такмичарске године има још много утакмица и очекујте да се поредак мења у зависности од партија кошаркаша, али и партија њихових тимова.

Јокић и Ембид покушавају да дођу до прве МВП награде, док је Џејмс у походу на пету титулу најкориснијег НБА кошаркаша.

Да ли ће Јокић бити МВП и ко ће до титуле на Јадрану?

Ако је Јанис био двапут МВП, шта је онда Јокић?

Никола Јокић – 3.006.981!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала