Абазовић честитао дан независности тзв. државе Косово

© Фото : Спутњику уступила УРАДритан Абазовић, лидер УРА
Дритан Абазовић, лидер УРА - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2021
Пратите нас
Потпредседник црногорске владе Дритан Абазовић честито је дан једнострано проглашене косовске независности и поручио да се, како је навео, „радује сарадњи која ће донети добробит грађанима две државе“.

Абазовић је честитку упутио в.д. председници тзв. Косова и председници парламента Вјоси Османи, одлазећем премијеру Авдулаху Хотију и дипломатском представништву Приштине у Подгорици.

Додао је да се на „Косову овај празник дочекује у тешким условима изазваним пандемијом вируса ковид-19“, и пожелео да се у што скоријем периоду успешно изборе са том пошасти.

Абазовић је, каже, „уверен у то да је пандемија додатно зближила и подсетила на суштинске вредности које треба баштинити“, пренео је Танјуг.

„Ценећи пријатељске и комшијске односе наше две државе, радујемо се сарадњи која ће донети добробит грађанима Црне Горе и Републике Косово“, навео је Абазовић, саопштено је из његовог кабинета, а пренео је портал РТЦГ.

Грађанима је честитао успешно одржане ванредне парламентарне изборе, који су, како је навео, били „пример демократије и слободно изражене воље грађана“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала