Амерички шеф дипломатије у честитки такозваном Косову објаснио шта очекује од Београда и Приштине

© REUTERS / CARLOS BARRIAАмерички државни секретар Ентони Блинкен
Амерички државни секретар Ентони Блинкен - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2021
Пратите нас
Амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао je да ће постизање свеобухватног споразума између Србије и Косова, усредсређеног на узајамно признавање, захтевати флексибилност и спремност на компромис са обе стране, преноси Коха.

„У име владе САД желим да честитам Косову 13. годишњицу суверене и независне државе. Сједињене Америчке Државе су поносне на своју рану и сталну улогу у пружању подршке независној Републици Косово да се развије у мултиетничку, инклузивну и демократску земљу. Косово је предузело важне кораке ка просперитетнијој, одрживијој и сигурнијој будућности. Поздрављамо успостављање формалних дипломатских односа са Израелом и ваше напоре за нормализацију односа са Србијом“, навео је Блинкен у писму упућеном косовској влади, преноси Косово онлајн.

Блинкен је у писму истакао и да „постизање свеобухватног споразума, фокусираног на узајамно признавање“, захтева од свих страна да покажу флексибилност и спремност на компромис.

„САД цене јаку везу између нашег народа и наставиће да подржавају Косово на путу ка евроатлантским интеграцијама. Желим сигурност и добро здравље народу Косова, док настављамо да радимо заједно на превазилажењу изазова које представља пандемија ковида 19“, рекао је Блинкен.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала