Америка наставља финансирање СЗО, шаље 200 милиона долара

CC BY 4.0 / nursetogether / WHO World Health Organization website on Coronavirus pandemic COVID-19Светска здравствена организација
Светска здравствена организација - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе ће Светској здравственој организацији (СЗО) послати уплату у вредности од преко 200 милиона долара до краја фебруара, најавио је у среду државни секретар Ентони Блинкен.

„Ово је кључни корак напред у испуњавању наших финансијских обавеза као чланице СЗО и одражава нашу обновљену посвећеност осигуравању потребне подршке СЗО за вођење глобалног одговора на пандемију“, рекао је Блинкен говорећи у Савету безбедности Уједињених нација.

„САД верују да су мултилатерализам, УН и СЗО од суштинске важности, не само као ефикасан међународни здравствени и хуманитарни одговор на ковид 19, већ и за изградњу јачих глобалних здравствених капацитета и безбедности за будућност“, рекао је Блинкен.

Сједињене Државе, које су дуги низ година биле највећи донатор Светске здравствене организације, напустиле су СЗО прошле године, за време мандата Доналда Трампа. Амерички председник Џо Бајден повукао је одлуку о повлачењу САД из СЗО прошлог месеца.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала