Бивши председник се вакцинисао против короне још у октобру прошле године

© AFP 2023 / ERNESTO BENAVIDESМартин Визцара
Мартин Визцара - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2021
Пратите нас
Скандал тресе Перу, где је један лекар открио да се тамошњи бивши председник државе Мартин Визцара вакцинисао против вируса корона у октобру прошле године.

Реч је о лекару који је водио клиничко испитивање кинеске вакцине "Синофарм", а он је о бившем председнику говорио пред перуанским парламентом, рекавши да је Визцара сам тражио да се вакцинише иако је вакцина још била у фази испитивања.

"Првог октобра Визцара се занимао за вакцину. И сутрадан је одлучио и тражио да га вакцинишем", казао је доктор Герман Малага, професор на Универзитету Кајетано Хередиа који је водио клиничка испитивања кинеске вакцине код 12.000 Перуанаца.

Малага је током видео-конференцијског сведочења пред парламентарним одбором рекао да бивши председник није био добровољац у испитивању и да је знао да се ради о активној вакцини, а не о плацебу.

Перу последњих дана потреса скандал повезан с вакцинацијом због ког су оставку дале министарка здравља Пилар Мазети и министар спољних послова Елизабет Астете, преноси Индекс.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала