Четврта афричка земља регистровала „Спутњик Ве“

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПаковања руске вакцине против ковида "Спутњик Ве"
Паковања руске вакцине против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2021
Пратите нас
Министарство здравља Габона регистровало је руску вакцину против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) према убрзаној процедури , наводи се у саопштењу Руског фонда за директне инвестиције.
„Руски фонд за директне инвестиције објављује да је руска вакцина против вируса корона ‘Спутњик Ве’ регистровало Министарство здравља Републике Габон. Регистрација је извршена према убрзаној процедури. Габон је 29. држава на свету и четврта држава на афричком континенту која је одобрила вакцину ‘Спутњик Ве’“, истиче се у саопштењу.

​„‘Спутњик Ве’ је веома тражен у целом свету, а повећава се и број земаља Африке које желе да купе руску вакцину. ‘Спутњик Ве’ је једна од најбољих вакцина на свету, која ће постати важан део националног портфеља Габона због своје ефикасности од преко 90 одсто, безбедности, доказане платформе, једноставне логистике и низа других кључних предности“; нагласио је директор Руског фонда Кирил Дмитријев.

Вакцина је већ регистрована у Русији, Белорусији, Аргентини, Боливији, Србији, Алжиру, Палестини, Венецуели, Парагвају, Туркменистану, Мађарској, Уједињеним Арапским Емиратима, Ирану, Гвинеји, Тунису, Јерменији, Мексику, Никарагви, Републици Српској, Либану, Мјанмару, Пакистану, Монголији, Бахреину, Црној Гори, Светом Винсенту и Гренадини, Казахстану и Узбекистану.

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала