Дворкович: Руско тржиште широм отворено за српске стартапове

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICПредседник Фондације Сколково Аркадиј Дворкович
Председник Фондације Сколково Аркадиј Дворкович - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2021
Пратите нас
Руско тржиште је широм отворено за српске стартапове, као и сарадњу са ИТ сектором Србије, поручио је данас у изјави за Танјуг председник Фондације Сколково Аркадиј Дворкович, који у посети Србији предводи делегацију иновативних компанија Научно технолошког парка Сколково из Москве.

Делегација из Москве посетиће у току дана Научно - технолошки парк Београд, где ће се састати и са премијерком Аном Брнабић.

Дворкович истиче да српски ИТ сектор има велики потенцијал и да је одлично позициониран за пробој на европско и глобално тржиште.

„Очекујем да ћемо данас проширити сарадњу и заједно пронаћи решења која ће бити нарочито корисна у процесу дигитализације српског здравственог система“, рекао је Дворкович.

Додаје да ће се на састанку са премијерком Брнабић разговарати и о иновационим решењима руских иновационих компанија у области дијагностике у здравству, енергетској ефикасности, сајбер безбедности и другим темама.

„Надамо се да ће најбоље српске старт фирме користити иновациона решења из Русије, а ми ћемо им помоћи да уђу на руско тржиште. Такође, надамо се да ће српске институције и влада подржати руске иновационе тимове на српском тржишту“, казао је Дворкович.

Очекујемо успешне приче већ ове године, додао је он.

У делегацији Сколкова су представници водећих иновативних компанија из различитих области науке и привреде.

У московском Иновационом центру Сколково крајем прошле године одржан је четвородневни онлајн програм у коме су учествовале српске стартап компанија, уз подршку Привредне коморе Србије (ПКС), кабинета председнице Владе Србије, Националног технолошког парка (НТП) Београд, НТП Чачак и регионалних кластера.

У ПКС кажу да су препознали да тржиште Руске Федерације има огроман и недовољно искоришћен потенцијал за наше иновативне компаније, како из области ИТ индустрије, тако и других грана привреде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала