Како је Бугарин збунио Маријану и зашто није могао да навуче чарапе

© AP Photo / Hamish BlairГригор Димитров током меча са Асланом Карацевим
Григор Димитров током меча са Асланом Карацевим - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2021
Пратите нас
Прво четвртфинале мушког сингла Аустралијан опена донела нам је чудну ситуацију у којој су учествовали Српкиња, Бугарин и Рус.

Рус Аслан Карацев, најпријатније изненађење турнира, у уторак је победио Бугарина Григора Димитрова са 3-1 у сетовима и пласирао се у полуфинале турнира.

Димитров је добро почео меч, освојио први сет, али се од средине другог потпуно „распао“ и једва успео да дуел приведе крају.

Руски тенисер Аслан Карацев против Григора Димитрова - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2021
Рус наставио да шокира свет, сада чека Ђоковића!

Разлог је била повреда леђа која је постајала све гора и гора, а бол је кулминирао на крају трећег сета, када је Григор отрчао до своје клупе, а онда и до тунела.

Судија у столици била је Српкиња Маријана Вељовић, којој је било потребно мало времена како би одреаговала после Бугаринове хитре реакције, па је после краће збуњености на крају позвала медицински тајм-аут.

Чак се и Карацев помало збунио, па је Маријану упитао шта се дешава и када ће се наставити меч.

​После меча, Димитров, који је у осмини финала без изгубљеног сета савладао трећег тенисера света Доминика Тима, је био потпуно искрен.

„Нема поенте да било шта кријем. Јуче је све почело, а онда се поновило почетком меча, наставило да се погоршава и на крају постало незаустављиво. Ово је био његов дан и идемо даље. То је спорт“, изјавио је Димитров.

Двадесетдеветогодишњак из Хаскова је био на прагу да изједначи најбољи Гренд слем резултат у каријери, а томе је помогло то што се осећао изузетно добро током целог турнира.

А, онда га је, дан пред четвртфинале, сасекла неочекивана повреда.

„Пред меч нисам могао да навучем чарапе, тако да сам знао да ће бити проблема. До овог меча сам се супер осећао, као ретко када током слемова“, додао је Григор.

Карацев ће у полуфиналу, на свом Гренд слем дебију, играти против Новака Ђоковића.

Српкиња у полуфиналу Аустралијан опена!

Нашао се с Новаком очи у очи и смешкао – док није написао нову „отровну“ колумну

Британска легенда за Спутњик спорт: Новак је победио сумње

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала