„Никола оставља срце на терену и носи тим на леђима, мора неко да му помогне“

© AP Photo / Mark J. TerrillНикола Јокић и Мајкл Мелоун
Никола Јокић и Мајкл Мелоун - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2021
Пратите нас
Мајкл Мелоун, тренер кошаркаша Денвер Нагетса, критиковао је своје изабранике после новог пораза. Критиковао је све, само не Николу Јокића.

Јокић је постигао 43 поена у поразу Нагетса од Бостон Селтикса, у ноћи између уторка и среде.

То је била још једна бриљантна партија српског центра, али је по ко зна који пут ове сезоне изостала помоћ саиграча, па Денвер сада има учинак од 15 победа и 12 пораза.

„Јокићу не недостаје горива, али му је потребна помоћ. Играмо дан за даном, а Никола практично носи тим на леђима. Потребно му је да његови саиграчи нешто ураде и помогну му“, рекао је видно изнервирани Мелоун.

Једини који се поред Јокића истакао у поменутој утакмици био је Џамал Мареј, који је постигао 25 поена и уз то додао по шест скокова и асистенција – али имао и девет изгубљених лопти.

Ипак, од канадског бека се очекивало много више пред почетак сезоне.

„Џамал је покушао да нешто покрене, али не може наш стартни бек да на оваквој утакмици има девет изгубљених лопти и он то зна. И остали морају да допринесу. Та чињеница сведочи о томе колико добро Никола игра. Он оставља срце на терену и због тога је кандидат за МВП-а. Надам се да ће му саиграчи помоћи на следећем мечу“, објаснио је амерички стручњак.

Урпкос јасним коментарима, Мелоун је исткао да није фрустриран.

Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2021
Моменат када је Америка упознала Јокићев „сомборски шмек“ /видео/

„Не, нисам фрустриран. Данас је постава морала да буде другачија, то знамо. Мислим да се радило о другачијем типу утакмице. Морамо сви да се прилагодимо и направимо искорак“, додао је.

Проблематична је и форма Мајкла Портера Џуниора, младог крилног играча који је одлично кренуо сезону, па добио корону и од повратка на терен постао непрепознатљив.

„Што се Портера тиче, он је играо добро у већини аспеката утакмице, али није погађао шутеве. Не могу ја са клупе уместо њега да убацим лопту кроз обруч. Он ће се вратити, у то сам сигуран“, закључио је Мелоун.

Јокићева бриљантна партија поново недовољна /видео/

Жестока трка за МВП – Јокић са 596 бодова гледа у леђа двојици великих ривала

Србија без селектора и два евролигаша путује на турнир одлуке

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала