Путин: Понашање ИТ компанија ─ озбиљан изазов за Русију

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаИконице друштвених мрежа на екрану телефона
Иконице друштвених мрежа на екрану телефона - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2021
Пратите нас
Активности ИТ компанија и страних интернет платформи представљају озбиљан изазов за Русију, видели смо шта се догодило у Сједињеним Америчким Државама, изјавио је руски председник Владимир Путин.
Председник је истакао да платформе и „ИТ компаније представљају озбиљан изазов не само за нас, видимо шта се догодило у САД. Ово је преломни моменат за свет у целини“, рекао је Путин током састанка са лидерима фракција Државне думе Русије.

„Већ сам говорио и могу само да поновим: ако се у својој земљи тако понашају, схватате ли како ће се онда понашати према другима, сматрајући себе изузетним. То је озбиљно питање. И ми би, наравно, требало да размислимо о томе унапред. То је очигледна ствар“, закључио је он.

У јануару 2021. године дошло је до озбиљних промена у сфери друштвених мрежа и месинџера. Након што су присталице бившег америчког председника Доналда Трампа заузеле зграду Конгреса 6. јануара, многе друштвене мреже су блокирале Трампове налоге и саопштиле да намеравају да пооштре борбу против екстремистичких садржаја. Једна од највећих апликација за размену порука на свету „Воцап“ пооштрио је правила слања порука. Због тога су други месинџери и друштвене мреже добили на популарности.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала