Трампов удар на бившег савезника

© AP Photo / Richard DrewДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2021
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп обрушио се на челника републиканске мањине у Сенату Мича Мек Конела, продубљујући сукоб у врху те странке после одласка из Беле куће и губитка контроле у горњем дому Конгреса.

„Мич је сиров, намргођен и непријатан политичар и ако ће републикански сенатори да остану са њим, неће поновно победити“, рекао је Трамп, преносе медији.

Трамп и Мек Конел су се разишли у недељама после председничких избора 3. новембра, а Трамп му је замерио што је Џозефу Бајдену признао победу. Јаз између њих се продубио пошто је Мек Конел у суботу у Сенату изјавио да је Трамп „практично и морално одговоран“ за упад у Капитол 6. јануара.

Трамп није проглашен кривим за подстицање на побуну

Мек Конел је упркос томе гласао за ослобађање Трампа, рекавши како верује да је Устав ограничио опозив и осуду на садашње, а не бивше званичнике.

Након што је Представнички дом 13. јануара изгласао Трампов опозив Сенат га је у суботу ослободио за подстицање на побуну и напад његових присталица на седиште Конгреса.

Ројтерс преноси како њих Трамп и Мек Конел покушавају да гурну странку у супротним смеровима - Мек Конел назад, према коренима, док Трамп, кога још подржава велики део републиканске бирачке базе, заговара популистички приступ.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала