Како је Лавров натерао Европу да устукне

© SputnikЉубинка Милинчић: Мој поглед на Русију
Љубинка Милинчић: Мој поглед на Русију - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2021
Пратите нас
Погледајте нову епизоду емисије „Мој поглед на Русију“, која обрађује актуелне догађаје из Русије и света.
Мој поглед на Русију: Љубинка Милинчић

Ауторка емисије, главна уредница Спутњика Љубинка Милинчић од 21 сат одговара на следеће теме:

  • Запад се на тренутак замислио

Током последњих годину дана Запад је 93 пута увео санкције Русији — што привредним субјектима, што приватним лицима. Лавровљево „доста“ натерало је Европу да устукне. Али само на тренутак. После тога наставили су да планирају нове санкције. И то све без обзира што су их санкције Русији коштале, у најмању руку, исто колико и Русију. Извоз ЕУ у Руску Федерацију је преполовљен, а зависност од руске нафте и гаса се повећала.

  • Да ли је свету потребна „нова Јалта“?

Пет чланица Савета безбедности које су одговорне за очување цивилизације, морале би да осмисле мере за осигурање безбедности планете, за избегавање глобалног рата, имајући у виду политичке, економске и војне аспекте међународних односа, сматра Владимир Путин и предлаже састанак, који неки већ називају „нова Јалта“.

  • Златно доба Совјетског Савеза — имали су све, а нису имали ништа

Време Леонида Брежњева данас у Русији називају временом „застоја“, иако би му много више одговарао термин „златно доба“ Совјетског Савеза. Памте га с носталгијом, па су му посветили и позоришну представу у којој се, између осталог, каже: „Како смо лепо живели кад смо имали све, а нисмо имали ништа“. А то „ништа“ био је невероватан напредак земље — у индустрији која је седамдесетих година била јача од америчке, у пољопривреди, у изградњи инфраструктуре, наоружању...

Претходне емисије „Мој поглед на Русију“:

Све емисије „Мој поглед на Русију“ погледајте ОВДЕ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала