Делије су оставиле јасну поруку Милану /фото, видео/

© Sputnik / Радоје ПантовићДелије
Делије  - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2021
Пратите нас
Много прашине подигло се око тога да ли ће бити навијача на утакмици шеснаестине финала Лиге Европе између Црвене звезде и Милана, али на крају ће утакмица бити одиграна без присуства публике. Ипак, довитљиве Делије су као и увек успеле да оставе јасну поруку на врху северне трибине упућене италијанском диву.

На крову северне трибине исписан је транспарент:„Нечасне радње и магла пре тога“, док је на дну трибине, на огради био окачен други транспарент: „Трећа срећа с' вером у бога!“.

© Фото : Приватна архиваДелије транспарент
Делије су оставиле јасну поруку Милану /фото, видео/ - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2021
Делије транспарент

Првопоменути транспарент се недвосмислено односи на аферу „Калчополи“ из 2006. године, када је Милан такође играо са Црвеном звездом у квалификацијама за Лигу шампиона и када је елиминисао црвено-беле, пошто је у оба меча био бољи. У Беораду су росо-нери славили 2:1, док је у Италији резултат био 1:0.

​Они који нису превише упућени, вероватно ће се запитати о чему се ради? Пре 15 година Чизму је уздрмала страшна афера „Калчополи“ у којој су намештани мечеви Серије А, прислушкивани су телефони судија, челника клубова, а епилог свега била је одузета титула Јувентусу и избацивање у Серију Б.

Титула је додељена Интеру. Што се Милана тиче, њима је осим одузимања бодова и играња пред празним трибинама, претило избацивање из УЕФА такмичења, тачније из квалификација за Лигу шампиона.

Ипак, росо-нери су уложили жалбу на првостепену одлуку после чега су неким чудом помиловани и играли су квалификације. Епилог је познат, избацили су Звезду, да би управо у тој сезони 2006/2007. стигли до титуле првака Европе, након што су у финалу победили Ливерпул головима Филипа Инзагија - 2:1.

Спектакл навијача Црвене звезде пред меч са Миланом у нокаут фази Лиге Европе - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2021
Спектакуларни снимци Делија: Тренутак када је планула Маракана /видео/

Магла која се односи на други део поменутог транспарента је све оно што се издешавало чувене 1988. године, када су Ван Бастен, Рајкард, Барези и остали били на коленима и пред елиминацијом у Купу европских шампиона, али је уследио прекид меча. Сутрадан је већ одигран нови и Звезда је испала после пенал-лутрије.

Делије призивају трећу срећу и надају се да све то види онај одозго и да ће наградити изабранике Дејана Станковића у мечу сзезоне, са седмоструким прваком Европе, који је заказан 18. фебруар од 18.55 на највећем српском стадиону.

► Тренер Милана: Волим играче са презименом на „ић“, али није лако радити са њима

► Урнебесно присећање Звездиног Црногорца: Пирло онако никакав, али кад „заломи“... /видео/

► Станковићев испит каријере – неколико дилема, али и јасан циљ

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала