Серена је ронила сузе у Мелбурну и подсетила на срамоту из Њујорка /видео/

© AFP 2023 / ELSAАмеричка тенисерка Серена Вилијамс у свађи са супервизором УС опена (2018)
Америчка тенисерка Серена Вилијамс у свађи са супервизором УС опена (2018) - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2021
Пратите нас
Америчка тенисерка Серена Вилијамс поново је изгубила од Јапанке Наоми Осаке – и поново је било драме, само, овог пута, не на терену већ ван њега.

Осака је савладала тридесетдеветогодишњу Вилијамс са 6:3, 6:4 и пласирала се у финале Аустралијан опена, друго у својој младој каријери, у којем ће, у петак ујутру, играти против Американке Џенифер Брејди.

Сличан резултат, уз један гем мање за Американку, стајао је на семафору и 2018. године, када је Јапанка победила Серену у финалу УС опена.

И у том дуелу виђене су сузе, али из потпуно различитих разлога.

После овогодишњег дуела у Мелбурну тугу смо видели на лицу Серене, која је можда одиграла свој последњи Аустралијан опен.

„Не знам (да ли сам се опростила од Мелбурна). Стварно још не знам. Не знам, не могу више да причам...“, изјавила је Вилијамс, па заплакала и напустила конференцијску салу.

​Серена је током своје богате каријере освојила 23 Гренд слем титулe, од чега седам у Аустралији, али јој већ неколико година фали та једна како би се изједначила са легендарном Маргарет Корт.

Последњи ГС трофеј дошао је 2017. године и тада нико није очекивао да она остане на цифри од 23, а велику прилику пропустила је и поменуте 2018. године у Њујорку.

Григор Димитров током меча са Асланом Карацевим - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2021
Како је Бугарин збунио Маријану и зашто није могао да навуче чарапе

Иако је и тада тријумфовала Осака, она је била у сузама после меча, а за све је била крива искусна Американка.

Прослава њеног првог Гренд слем трофеја уништена је пре свега због америчке публике која јој је на додели пехара звиждала због тога што је победила њихову миљеницу.

А њихова миљеница је урадила све како би срозала свој лик и дело што је више могуће.

Серена је током тог меча добила чак три опомене од судије Карлоса Рамоша – прву због „коучинга“ од стране тренера Патрика Муратоглуа, другу због разбијања рекета, а трећу због вређања главног арбитра.

После прве опомене последица није било, после друге је изгубила поен, а после треће и цео гем. А, онда...

„Ја нисам варалица. Никада у животу нисам варала, имам ћерку и залажем се за правду. Никада више нећеш судити моје мечеве. Ти си лопов јер си ми украо поен. Дугујеш ми извињење“, драла се Серена на судију Рамоша.

Вилијамс се бунила јер је тврдила да није чула када је добила прву опомену, јер да јесте не би направила прекршај који јој је сет касније одузео поен.

Уследила је и свађа са супервизором, али промене одлука није било. И није требало да их буде, јер је судија Рамош био потпуно у праву.

То није спречило Серену да од меча направи драму, те публику окрене против Осаке која није урадила нити једну једину ствар због којег би јој ико упутио негативан повик.

На крају меча Серена је покушала да утеши Наоми, али је штета већ била начињена.

Сјајни Ђоковић окончао бајку Руса и пласирао се у девето финале Аустралијан опена!

Ђоковић осмог марта пише историју

Причају да је Новак фолирант, а не знају шта он ради и ко је „талија“ из Аргентине /фото/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала