Црногорци ухапшени због убиства мечке /видео, фото/

© Sputnik / Р. Дормидонтов / Уђи у базу фотографијаМрки медвед
Мрки медвед - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2021
Пратите нас
Беранска полиција ухапсила је М. Ч. (30) и Д. Г. (36) за која се сумња да су јуче убили медведа. Они су осумњичени да су убили мечку која је са мечићима виђена у Беранама.

Како су казали из полиције, у службене просторије доведено је шест особа у циљу расветљавања кривичног дела квалификованог као убијање и мучење животиња и разарање њиховог станишта, преносе подгоричке „Вијести“.

​„Након предузетих мера и радњи за ово кривично дело осумњичена су лица М. Ч. (30) и Д.Г. (36) из Берана. Од М.Ч. је одузета ловачка пушка, оружни лист, као и мобилни телефон. Осим тога, извршен је претрес стана и других просторија које користе М. Ч, Р. Р. (50), Р. Ч. (53) и Д. Г. Код М. Ч. је пронађен реденик са 12 комада ловачке муниције, те и 10 комада пушчане муниције који су одузети ради вештачења. Претресом просторија које користи Р. Р. пронађене су четири ловачке пушке, оптички нишан, два оквира муниције и 30 комада патрона који предмети су такође одузети ради вештачења“, саопштено је из Управе полиције.

​Наводи се да су осумњичени М. Ч. и Д. Г. су приведени поступајућем тужиоцу уз кривичну пријаву након чега им је одређено задржавање до 72 сата.

Према црногорском Закону о дивљачи и ловству, трајно је забрањен лов на мечку с мечетом до две године старости и на мужјака и женку до две године старости.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала