Младунци амурског тигра тестирали квалитет фото-замке /видео/

© Sputnik / Aleksandr KryazhevСибирска тигрица Лапа са својим младунцем, Новосибирски зоопарк
Сибирска тигрица Лапа са својим младунцем, Новосибирски зоопарк - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2021
Пратите нас
Научници националног парка „Земља леопарда“ у Приморју забележили су видео-снимке на којима се младунци амурског тигра играју фото-замком коју су покушали да скину са дрвета.
„На живописним снимцима, тигрићи се играју фото-замком, покушавајући да је скину са дрвета. Током игре вуку и окрећу камеру тако да је забележила цело њихово окружење“, наводи се у саопштењу уз напомену да су овакви случајеви су ретки али се дешавају.

Током провере замки, Виктор Сторожук, који ради у одељењу за науку у „Земљи леопарда“, пронашао је камеру на земљи на пет метара од дрвета за које је била фиксирана. Испоставило се да је каиш поцепан, сензор који реагује на кретање поломљен, али замка је преживела.

„Такво понашање је карактеристично за младунце. Према њиховој величини, младунци су стари око осам или девет месеци. У овом узрасту су знатижељни и истражују свет око себе“, каже извор из националног парка.
Амурски тигар - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2021
Два минута са „Путиновим“ тигровима /видео/

Научници наводе да су фото-замке, осим тигровима, интересантне и медведима.

Амурски тигар један је од најређих предатора на планети и унесен је у списак Међународне црвене књиге. Према подацима експерата од јесени 2020. године, у Русији има нешто више од 600 тигрова. Очекује се, да ће следећа проучавања амурског тигра бити током зиме 2021-2022. године.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала