Посланица ЕП из Ирске: „Случај Наваљни“ слаб повод за нове санкције против Русије

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Уђи у базу фотографијаЗграда Европског парламента у Бриселу
Зграда Европског парламента у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2021
Пратите нас
Случај Алексеја Наваљног слаб је повод за позивање на нове санкције Русији, сматра посланица Европског парламента из Ирске Клер Дејли. Брига ЕУ за Наваљног мотивисана је геополитичким циљевима, то је просто оружје против руских власти.
Санкције нису корисне никоме. Оне нису у интересу ни становништва Европе ни Русије. Компаније које желе да послују са Русијом, не желе санкције... Не видим никакво достигнуће у новим санкцијама и не схватам чиме би оне могле да буду оправдане. Наваљни је заиста слаб разлог за то“, рекла је Дејли.

Како је оценила, реакција ЕУ на ситуацију око Наваљног била је мотивисана геополитичким циљевима тог блока а не бригом за људска права.

„Једини разлог због којег се у ЕУ брину због њега је чињеница да је он у Русији. То је једноставно оружје против руских власти“, оценила је Дејли.

Према њеном мишљењу, нарастајућа антируска реторика у Европском парламенту чија је последица све већи ниво милитаризма у ЕУ, одговара великим компанијама које се баве производњом оружја и њиховим лобистима.

Коментаришући тренутне односе Брисела и Москве она је констатовала да је дошло да погоршања.

Представа о непријатељу ЕУ је потребан како би оправдао високе расходе за одбрану, закључила је она.

Више на тему нових санкција против Русије можете чути у прилогу:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала