Потписан уговор за ремонт авионских мотора са компанијом из Републике Српске

© Фото : Министарство одбране/Jovo MamulaПотписан уговор за ремонт авионских мотора са компанијом из Републике Српске
Потписан уговор за ремонт авионских мотора са компанијом из Републике Српске - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2021
Пратите нас
Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас потписивању уговора о ремонту мотора ВИПЕР за авионе „Орао“ и „Супер галеб Г-4“.

Он је истакао да ће овај ремонт омогућити оспособљавање додатног броја авиона типа „Орао“ и Г-4 за коришћење у нашем Ратном ваздухопловству, што је у складу и са наставком пројекта модернизације ваздухопловства.

Вредност уговорa, који је потписан између Управе за логистику (Ј-4) Генералштаба Војске Србије, ЈП „Југоимпорт-СДПР“ и Ремонтног завода „Орао“ из Бијељине, износи 3,7 милиона евра и представља један од најзначајнијих појединачних уговора који Министарство одбране и Војска Србије имају са једном компанијом наменске индустрије из Републике Српске.

„То је уз процес модернизације један од кључних пројеката који у овој години и у наредним годинама Министарство одбране жели да спроведе, како би повећало капацитете не само Ратног ваздухопловства већ и читаве војске. Такође, на овај начин се и практично инвестира у предузеће ’Орао‘, које у овом делу Европе једино може да спроведе ремонт овакве врсте мотора, а тиме истовремено инвестирамо и у братску Републику Српску“, поручио је министар Стефановић.

Министар Стефановић истиче да је са партнерима из Републике Српске данас било речи о организовању посете и другим компанијама у Републици Српској.

„Разговарали смо о томе да ускоро имамо сусрете и са другим представницима компанија и да можда да обиђемо неке од компанија, попут ’Космоса‘, и са њима поразговарамо шта је то ново што у заједничкој сарадњи може да се обезбеди, а што ће повећати нашу робну размену, нашу индустријску сарадњу. Оно што је за нас приоритетни циљ је да повећамо капацитете и способности Војске Србије. Ја сам уверен да ћемо са министром и са другим колегама из Републике Српске веома брзо наставити најснажнију могућу сарадњу“, истакaо је министар Стефановић.
Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић захвалио је министру Стефановићу на указаном гостопримству, нагласивши да је данас потписан уговор са компанијом „Орао“ из Бијељине, само један у низу уговора које је Министарство одбране Републике Србије до сада закључило са том и са другим компанијама наменске индустрије Републике Српске.

„Разговарали смо и о даљим активностима које су нам у циљу да се реализују у овој години. Наставићемо нашу сарадњу и у будућности у обостраном интересу“, рекао је министар Петричевић.

Уз министре Стефановића и Петричевића, потписивању уговора присуствовао је и помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, а уговор су потписали у име Министарства одбране и Војске Србије начелник Управе за логистику (Ј-4) Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Срђан Петковић, у име ЈП „Југоимпорт-СДПР“ Данијел Пантић помоћник директора за економско-финансијске послове и у име компаније „Орао“ директор Младен Стојановић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала