Сви проблеми Барселоне показали су се у Лиги шампиона

© AP Photo / Miguel MorenattiЛионел Меси
Лионел Меси - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2021
Пратите нас
Фудбалери Барселоне у уторак одиграли су разочаравајућу утакмицу у Лиги шампиона, те су били очигледни сви проблеми које има каталонски клуб.

Иако су ствари у Ла Лиги кренуле на боље, на утакмици против Пари Сен Жермена могли смо да видимо зашто Лионел Меси жели да напусти Камп Ноу.

Италијански новинар Танкреди Палмери написао је добру ствар на Твитеру:

„Новцем којим су платили Кутиња, Дембелеа и Гризмана може да се исплати три и по године Месијевог уговора. Проблем није у томе што је плата Месија 88 милиона годишње, већ је проблем што је Барселона за три играча дала 380.000.000 евра“.

​Дембеле и Гризман били су једни од лошије оцењених фудбалера на терену против Парижана, док је Кутињо повређен и без њега биће још минимум месец и по дана.

Очајна трансфер политика каталонског клуба, као и још мноштво ствари, довело је до тога да Лионел Меси лета 2020. затражи одлазак из клуба у ком је поникао.

Чинило се да ће Аргентинац урадити немогуће и отићи из Барселоне, али велика клаузула је представљала проблем, те је пристао да одигра још једну сезону.

Иако Меси игра још једну фантастичну такмичарску годину, резултати екипе су разочаравајући и врло је вероватно да ће остати без титуле у Шпанији другу годину заредом.

То се последњи пут десило пре 13 година када је Реал Мадрид узео титулу 2007. и 2008. Овога пута трофеј најбољем највероватније отићи ће у руке Атлетико Мадрида који има велику предност у односу на Барсу и Реал.

Елем, на утакмици против ПСЖ-а једини Марк Андре тер Штеген, голман Барселоне, могао је да се похвали са добром утакмицом, што су рекли и читаоци Марке.

Шпански лист је објавио чланак – под називом „Барселонине оцене против ПСЖ: Ево због чега је Меси желео да оде летос“ – у ком је само Тер Штеген добио више позитивних него негативних оцена.

Сви остали, почев од Тринкаа, Пућа, Педрија, Де Јонга и закључно са Бускецом, Куманом, Ленгелом, Дестом, добили су више минута него плусева.

Много је трулежи у Барселони, а мало је времена да се поправи како би Меси остао, те је све извеснији његов одлазак из каталонског клуба. Тренутно се Манчестер ситију и Пари Сен Жермену дају највеће шансе за Аргентичев потпис.

Чудесни Мбапе хет-триком нокаутирао Барселону!

Пет разлога због којих је Меси на путу да се пресели у Париз

Барселона била пред дебаклом, али питао се и Меси – чиста „десетка“ Аргентинца

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала