Вучић примио председника Светске боксерске федерације

CC0 / pixabay / Боксерске рукавице
Боксерске рукавице - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић примио је у петак председника Светске боксерске федерације Умара Кремлева и председнике регионалних боксерских савеза, са којима је разговарао о сарадњи, унапређењу међународног повезивања кроз спорт, као и о предстојећем Светском првенству у боксу, које ће бити одржано у Србији.

Како је саопштено из његовог кабинета, Вучић је изразио посебно задовољство због покретања Регионалне лиге у боксу са циљем повратка и промоције регионалних клубова с дугом традицијом, који су изнедрили бројне европске, светске и олимпијске шампионе.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

„Снажно подржавам одржавање Регионалне лиге која ће на најбољи начин промовисати ову племениту вештину, посебно међу младим и талентованим људима, док ће уједно и допринети подизању квалитета клупског бокса, ојачати дух сарадње и међусобног разумевања“, казао је председник Вучић.

Нагласио да ће Србија снажно подржати лигу у финансијском, организационом, медијском и сваком другом аспекту.

Поред Боксерског савеза Србије, Регионалну лигу подржали су и боксерски савези Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, Црне Горе и Северне Македоније, као и Светска боксерска федерација.

Једна од главних тема састанка било је и одржавање предстојећег Светског првенства у боксу, које ће бити одржано у „Штарк арени“ у Београду ове године.

Боксерски савез Србије кренуо је у реализацију овог врхунског спортског догађаја који ће окупити нека од највећих имена бокса, док ће се тачан датум одржавања одредити накнадно у складу са проценама везаним за пандемију ковид-19.

► Рус извео нокаут какав нико није очекивао /видео/

► Олимпијске игре у сенци великог скандала – оставка због непримерених коментара

► Српска атлетичарка показала мишиће од бетона /фото/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала