Гудурићевих 10 величанствених – Србин се вратио и покренуо „турску машину“

© Sputnik / Михаил Сербин / Уђи у базу фотографијаМарко Гудурић
Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2021
Пратите нас
Марко Гудурић није дочекао праву прилику у НБА лиги, па је као логичан потез уследио повратак у Европу. Одлучио се Србин за проверену варијанту, потписавши за бивши клуб - Фенербахче. И, није погрешио! Експлодирао је откако се вратио, а „машинерија из Истанбула“ почела је да меље, што потврђује 10 победа у Евролиги у исто толико мечева.

Фенербахче је у петак увече победио Албу из Берлина у Истанбулу резултатом 89:84 и био је то 10. везани тријумф тима са Босфора, а уједно и 10. меч који је за Фенер одиграо Марко Гудурић.

Фантастичан низ и Гудурићевих 10 величанствених стартовао је 23. децембра када се српски репрезентативац из Мемфиса вратио у Турску и одиграо први меч. Јасно је да је Марков повратак променио тим и пробудио га из летаргије у коју је упао.

​Пре тога се тим селектора Србије Игора Кокошкова страховито мучио. Имао је чак седам евролигашких пораза у претходних осам мечева, три узастопна, али је стигао Гудурић и ствари су почеле да се мењају.
Прва од 10 рецки у низу био је Олимпијакос 23. децембра. Тим из Истанбула као домаћин је славио резултатом 84:77, а Србин је на повратничком дебију имао четири поена, три асистенцијаи два скока, шутирајући 2/5 за два, 0/4 са дистанце.

После грчког дива редом су падали: Асвел, Црвена звезда, Басконија, Панатинаикос, ЦСКА, Макаби Тел Авив, Химки, Зенит, и на крају Алба.

Јокић је волео Балашевића, али није стигао да га упозна...

Гудурић је тријумфу Фенера над тимом из Берлина допринео са 12 поена, четири асистенције и једним скоком за тачно 30 минута проведених на паркету, док је казнену експедицију Игора Кокошкова предводио маестрални француски репрезентативац Нандо де Коло са 26 поена и осам асистенција. Био је нерешива енигма за жилавог немачког представника.

Турски великан после 25 кола Евролиге има 15 победа и заузима шесто место на табели, те је јасно да им се, уколико овако наставе, смеши плеј-оф.

Наредну утакмицу Фенербахче игра против градског ривала Ефеса 26. фебруара, и биће то прилика да Гудурић и екипа упишу и 11. победу у низу у најјачем европском кошаркашком такмичењу.

► Јокић препустио саиграчу да испише историју НБА лиге /видео/

► Деби и одмах најбољи – будућност Србије је светла

► Лојд трагичар – десеткована Звезда изгубила у драматичном финишу од Зенита

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала