Наваљни крив и за клевету против ветерана: Казна 11.500 долара

© Мосгорсуд / Уђи у базу фотографијаНаваљни пред судом
Наваљни пред судом - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2021
Пратите нас
Московски суд, након што је потврдио пресуду са се руском опозиционару и блогеру Алексеја Наваљног условна казна замени затворском у случају „Ив Роше“, пресудио је и да је крив због клевете на рачун ветерана Другог светског рата због чега ће морати да плати казну у вредности од 850.000 љубара (11.500 долара).

Како преносе руски медији, казна је нешто мања него што је то тражило Тужилаштво (950.000 рубаља), међутим на ову одлуку суда могуће је уложити жалбу.

Суд је одлучио да су искази ветерана, његовог унука и комшије, који су случајно пронашли коментаре Наваљног на друшвтеним мрежама, били довољни докази за овај случај.

Медији такође наводе да Наваљни тврди да није крив иако је експертиза показала да су сва настојања да је дошло до фалсификације потписа коментара – неосновна.

Подсетимо, У Бабушкинском суду у Москви данас је потврђена пресуда да се руском опозиционару и блогеру Алексеја Наваљног условна казна замени затворском у случају „Ив Роше“. Пресуда је ступила на снагу и ускоро може почети да се извршава.

Наваљни ће бити лишен слободе око 2,5 године, јер ће му се урачунати време које је провео у кућном притвору од 28. фебруара 2014. године до 30. децембра 2014. године.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала