Норвешка машина прети да надмаши рекорде Роналда и Месија

© AFP 2023 / WOLFGANG RATTAYЕрлинг Холанд
Ерлинг Холанд - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2021
Пратите нас
Норвешки фудбалер Ерлинг Холанд једини је за кога стручњаци прогнозирају да би могао да надмаши рекорд Кристијана Роналда по броју постигнутих голова у мечевима Лиге шампиона.

Суперталентовани нападач који наступа за Борусију из Дортмунда поново је показао своје голгетерско умеће на мечу нокаут фазе Лиге шампиона, када је постигао два гола уз асистенцију за победу свог тима над Севиљом 3:2 у Андалузији.

Холанд, који тек другу сезону наступа у најпознатијем европском клупском такмичењу, одиграо је укупно 13 утакмица на којима је постигао 17 голова.

У претходних пет мечева, нападач „милионера“ из Дортмунда мрежу противника је затресао осам пута, те је с разлогом водећи стрелац ове сезоне, испред Маркуса Рашфорда и Нејмара.

С обзиром на то да овај фудбалер има тек 20 година, очекивано је да би могао да обори рекорд Кристијана Роналда који је постигао 134 голa у 170 одиграних мечева за 18 година.

Јер, норвешка гол-машина нема намеру да стане и просто је немогуће прогнозирати који су домети 20-годишњег Ерлинга Холанда који ће вероватно ове сезоне изаћи као победник из трке за најбољег стрелца најјачег клупског такмичења на планети.  

Сви проблеми Барселоне показали су се у Лиги шампиона

Ех, да је било пакла Маракане... /фото, видео/

Ексклузивно Пикси: Да, бићу селектор Србије!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала