Ђоковић најавио паузу: Постао сам персона нон грата – због свега је титула још слађа /видео/

© AP Photo / Hamish BlairНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић се после освајања Аустралијан опена осврнуо на све што се дешавало у Аустралији у претходном периоду, говорио је о повреди, али и најавио паузу како би могао потпуно да се опорави.

Српски тенисер, први на свету, девети пут у каријери је тријумфовао у Аустралији, победом над Данилом Медведевим.

Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2021
Медведев: Испричаћу вам причу о Новаку... /видео/

Ипак, његов наступ је био упитан још од трећег кола, када је доживео повреду трбушног мишића.

„Повреда није залечена, ићи ћу на магнетну резонанцу пре него што кренем на пут и сигурно је да ћу узети паузу после свега, не знам колику... Цела моја енергија и сав фокус у претходном периоду су били на овом турниру, да је био неки други, као што рекох и раније, не бих ризиковао, али сада не могу да будем срећнији када седим овде са овим трофејем“, истакао је Ђоковић.

Он је истакао и да је на емотивном плану овогодишњи Аустралијан опен био један од најтежих за њега у целој каријери.

„Карантин, све што се дешавало у медијима, писмо које сам послао са идејама и предлозима које сам добио од играча, а које је интерпретирано као листа мојих личних захтева... Постао сам и персона нон грата у овој држави, било је тешко борити се са тим. Ако једном речју могу да опишем, ово је био ролеркостер, али ми је због тога још слађе“, рекао је Ђоковић.

Више од њега, о повреди су говорили – други.

 „Желео сам да све те ствари држим у тишини и да се фокусирам на тенис. Да, то је било кидање мишића и никада нисам осетио такав бол раније. Људи су се питали да ли постоји повреда, разумем то, али да, повреда постоји. Могу да доведем докторе и физиотерапеуте да то потврде, ако неко жели“.

Новак је апострофирао да је то била велика препрека за њега.

„Нисам тренирао између мечева, али сам то време користио за излечење, проводио сам по десет сати на столу за масажу. Велика захвалница иде мом физиотерапеуту, људи су сумњали у све то, али ја можда имам бољу могућност залечења, сви смо различити“, закључио је Ђоковић.

О Новаковој повреди, околностима у Аустралији, карантину и свему што се дешавало на првом Гренд слем турниру у години за Спутњик спорт је у емисији Миљанов корнер говорио Виктор Троицки

► „Новаче, ти си краљ Мелбурна!“

► Ђоковић се емотивном поруком опростио од Панонског морнара

 Западњаци би волели да је робот, али он је емотивац из Србије

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала