Објављене цене руске „дачије“: „Лада ларгус“ у четири варијанте /фото, видео/

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаАутомобили
Аутомобили  - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2021
Пратите нас
Цене руске „дачије“, „ладе ларгус“, објављене су и крећу се у Русији од 7.645 до 11.000 евра, а рестилизована верзија овог аутомобила продаваће се у четири варијанте.

АВТОВАЗ изменио је дизајн и базни мотор популарног модела „ладе“, који изгледа као братски модел „Дачије“ „логан“ у караван варијанти.

Масовна производња „ларгуса“ почела је у Тољатију првих дана фебруара, а сада су почели да стижу и у продајне салоне.

Продаје се у четири варијанте, фургон, путнички модел са пет седишта, затим са седам седишта и као „ларгус крос“, пишу колеса.ру.

Автомобил Лада Ларгус, АвтоВаз - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2020
Руска „дачија“: Представљена нова верзија „ладе ларгус“ /фото/

„Ларгус“ је међу првих 25 најпродаванијих модела у Русији већ годинама, а сада је добио нове фарове, бранике, решетку хладњака, ретровизоре... Све по узору на новије моделе „логана“.

Измењена је и унутрашњост, па сада командна табла наликује оној из „дачије дастер“ прве генерације, док су волан и брзинометар исти као код новијих модела „ладе“.

Побољшана је и звучна изолација, уграђена су нова предња седишта, „ларгус“ сада има и наслон за руку напред, док су прекидачи за спуштање прозора премештени на врата.

У појединим верзијама „ларгус“ има и мултимедијалне системе, навигацију, загревање шофершајбне, камеру за вожњу уназад...

Модернизован је и базни мотор запремине 1,6 литара који сада има 90 коњских снага, три више него раније. Такође, 80 одсто обртног момента доступно је већ на 1.000 обртаја у минути, што смањује потрошњу и емисију издувних гасова. „Ларгус“ покреће и још један мотор исте запремине, али са 16 вентила и снагом од 106 коњских снага.

„Ларгус“ у фургон верзији у Русији кошта од 7.645 до 9.528 евра. Цена путничке варијанте са пет седишта креће се од 7.700 до 10.200 евра, у зависности од опреме.

„Ларгус“ са седам седишта кошта од 9.100 евра до 10.500 евра.

Најлуксузнија је верзија „ларгус крос“ који нуди богатији пакет опреме и може бити и са пет и са седам седишта. Његова цена је од 9.650 до 11.000 евра.

Цене нове верзије „ладе ларгус“ нешто су више него код ранијег модела, који је коштао од 7.300 до 9.200 евра.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала