Пикси: Србији недостаје нешто, крв мора да ври

© AP Photo / ARMANDO FRANCAДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2021
Пратите нас
Драган Стојковић Пикси, будући селектор фудбалске репрезентације Србије, најавио је промене у српском тиму.

После дуге саге, легендарни фудбалер и некадашњи функционер је прихватио позив Фудбалског савеза Србије да попуни место упражњено после одласка Љубише Тумбаковића, што је у суботу и потврдио за Спутњик спорт

Драган Стојковић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2021
Ексклузивно Пикси: Да, бићу селектор Србије!

„Биће промена. Не кажем да пре није било добро. Ја имам своју визију своју филозофију. Претпостављам да ће промене изненадити. То ће бити промене за добро тима, колектива, атмосфере. За добро те здраве групе која у марту треба да крене да се бори и да крајем године заврши“, рекао је Пикси за ТВ Прва.

Он је истакао и да таленат, о коме се много прича, мора да се покаже на делу.

„Недостаје нешто... Нисам био у том систему. Нисам желео да коментаришем са стране, нисам знао шта се дешава. Треба створити тимски, патриотски дух, приоритет. То треба да створим, то треба да направим. Ако немате успеха и ако поразе доживљавамо као трагедије, питање је само начин на који губите. Да ли губите на прави начин, са достојанством или без“.

Стојковић је додао да ће његов ради зависити од многих ствари.

„Како се осећаш, да ли имаш подршку, зависи од резултата... Ову одлуку нисам донео сам. Све одлуке доносим у разговору са породицом. То је мотор свега. Да немам подршку породице, никад не бих прихватио овако нешто. Док год будемо било лепо, док год Србију будем чинио поносном, ја ћу бити ту. Не да ћу дати себе само, даћу живот за ово“.

Пикси је говорио и о репрезентативцима.

"Видим их као талентоване момке, играче који играју у великим лигама, професионалце... Оно где их не видим како треба јесте када они дођу овде и не одиграју добро. Када одгледаш оно против Шкотске, питаш се ’Шта је, бре, ово?’. Одиграли смо лежерно. Мора да се пробуди у њима неки жар, мора та крв да ври."

Стојковић је прокоментарисао и утакмицу између Црвене звезде и Милана, у шеснаестини финала Лиге Европе.

„Наравно да је Милан у већој предности него Звезда. Буџети не могу да се мере. Морали су да буду храбри, одиграли су максимално и то им се вратило у последњој секунди, где је резултат отишао на 2:2. То је по мени јако добар резултат и он ће остати у историји клуба“, закључио је Стојковић.

О томе како изгледа радити у Фудбалском савезу Србије недавно је за Спутњик спорт, у емисији „Миљанов корнер“, говорио Љубинко Друловић.

► Срби срушили шампиона Европе, „нови Жигић“ решета у Бундеслиги /видео/

► Шамар за шамаром – Дон Карло одржао буквицу Клопу и нанео четврти пораз заредом!

► Полиција „ухапсила“ Тадића /фото/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала